HDP'den 'üç fidan' açıklaması

HDP'den 'üç fidan' açıklaması

HDP Hakkari İl Örgütü; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilmesinin yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

HAKKARİ - HDP Hakkariİl Örgütü'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamlarının üzerinden 44 yıl geçti.

Halkının bağımsızlığı, özgürlüğü ve mutluluğu için emperyalizme ve faşizme karşı mücadele vermiş, bu üç yiğit devrimci, gencecik yaşlarında idam edilmişlerdi.12 Mart faşist cuntası döneminde, onların idamına onay verenlerin ismi kaybolup giderken, üç fidan milyonların yüreğinde, bilincinde ve mücadelesinde büyümektedir.

Deniz'i, Yusuf'u ve Hüseyin'i darağacına yollayanların amacı bellidir. Amaç anayasal hakların alanını daraltarak halkı susturmak idi. Anayasa'yı bizzat ortadan kaldıran 12 Mart faşist cuntası, gençlerimizi Anayasa'yı ortadan kaldırmaya çalışmak suçundan TCK'nın 146/1 maddesi uyarınca idama gönderdi.

12 Mart hukuku, 12 Eylül faşist cuntasının Anayasası ile pekiştirilmiştir ve bugün de AKP'nin antidemokratik yasa ve uygulamalarıyla devam etmektedir. Bugün Anayasa'yı açıkça ihlal eden ve tanımadığını ilan eden iktidar, kendisine karşı demokratik tepkilerini gösteren herkesi "suçlu” olarak yaftalamakta, susturmaya çalışmaktadır.  

Ancak idam sehpasına "Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun emperyalizm!” sloganıyla çıkan gençlerimizin sesi susturulamadı. Ve onların darağacında bizlere bıraktıkları miras yaşamaktadır.

Bugün onların bize bıraktığı miras, tüm halkların eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam mücadelelerinde yaşıyor.

Halkların Demokratik Partisi Hakkari İl Örgütü olarak 3 Fidan şahsında bütün özgürlük ve demokrasi mücadelesi vermiş yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, mücadeleleri yolumuza ışık tutacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.