HDP'den partilerine yönelik saldırılara tepki

HDP'den partilerine yönelik saldırılara tepki

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel, HDP'li vekillerin AKP tarafından hedef gösterilmesine tepki göstererek, bu kişilerin iktidarın açıklamalarından güç aldığı belirtildi.

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel, en son dün Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün İdil'de kaldığı evin özel hareket polisleri tarafından basılarak, tehdit edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Kürdistan kentlerinde "sokağa çıkma yasağı" adı altında "devlet terörü" yaşandığı, bununla birlikte bölgede halkını sahiplenen vekillerinin ise AKP ve onlara bağlı medya kuruluşları tarafından hedef haline getirildiği belirtildi

AKP ve Saray iktidarının sınır ve hukuk tanımayan uygulamalarına rağmen halkın direnişi karşısında başarısız olduğu kaydedilen açıklamada, "AKP ve Saray iktidarı, yaşadığı başarısızlık ve daha da önemlisi artık sahip olduğu tüm medya gücüne rağmen Kürt illerinde yaşanan vahşeti gizleyememesi neticesinde, partimizi hedef haline getirmektedir. Partimiz ilk günden itibaren halkın direnişini sahiplenmiş ve bu direnişin yanında olmuştur. Partimiz milletvekilleri, halkla beraber sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçelerde kalmış ve orada yaşananları tüm çıplaklığıyla kamuoyuna iletmiştir. Buna bağlı olarak da başta milletvekillerimiz olmak üzere partimiz AKP ve Saray iktidarı ile onlara bağlı çamur medyası tarafından hedef haline getirilmiştir" denildi. 

Dün "sokağa çıkma yasağı"nın devam ettiği Şırnak'ın İdil ilçesinde Encü'nün kaldığı evin polis tarafından hiçbir hukuki dayanak olmadan basıldığı ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu dört kişinin gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada, şunlar aktarıldı: "Şu çok açıktır ki bu hukuksuzluğu yapanlar, iktidarın dokunulmazlıklarla ilgili açıklamalarından güç almaktadır. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgi yaptıkları açıklamalar, milletvekillerimize dönük hukuksuzlukları ve saldırıları da cesaretlendirmektedir." 

Açıklamada, Meclis'in kendi üyesine dönük böylesi bir hukuksuzluk karşısında derhal tavır göstermesi gerektiği belirtilerek, "Aksi takdirde, Meclis Başkanı'nın suskunluğu, bu hukuksuzluğu onayladığı anlamına geleceği gibi yeni hukuksuzlukları da cesaretlendirecektir" diye kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.