HDP'den 'misafirlerimiz geç alındı' kınaması

HDP'den 'misafirlerimiz geç alındı' kınaması

HDP'nin davetlisi olarak TBMM'ye gelen Federal Kürdistan Yönetimi heyeti, giriş kapısında yaşanan sorun nedeniyle 1 saat gecikmeli olarak Meclis'e girdi.

Federal Kürdistan Yönetimi Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed, Bölgesel Yönetim Adalet eski Bakanı Faruk Cemil, Goran Partisi Milletvekili Evar İbrahim ve Irak Parlamentosu Milletvekili Rezan Shekh Dler'in aralarında bulunduğu 8 kişilik heyet HDP'nin davetlisi olarak TBMM'ye geldi; ancak gerekli prosedürleri yerine getirmedikleri gerekçesiyle içeri alınmadı.

HEYET 1 SAAT BEKLETİLDİ

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile görüşecekleri daha önceden duyurulan heyet, HDP milletvekillerine telefon açarak durumu bildirdi. Bunun üzerine HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, güvenlik nizamiyesine giderek heyettekilerin konukları olduğunu söyledi ve polislerden heyetin girişine izin verilmesini istedi. Yıldırım'ın bu talebineyse izin alınmadığı ve isim bildirilmediği belirtildi.

Prosedürlerin tamamlanması için heyet yaklaşık 1 saat bekletildi. Bu durumdan rahatsız olan Parlamento Başkanı Muhammed ile Bölgesel Yönetim Adalet eski Bakanı Cemil, kapıdan ayrılarak Meclis'e girmedi. HDP'li Demirel ve diğer vekiller de Meclis'e giriş yapan 6 kişilik heyetle yaklaşık 1 saat görüştü.

Toplantıda tüm nezaket kurallarının ihlal edildiğini anlatarak konuklarından özür dileyen HDP'li vekiller, bu uygulamanın hiçbir yabancı heyete yapılmadığını söyledi. HDP'li yetkililer, ayrıca bir ayrımcılık yapıldığını ve bu durumu kınadıklarını bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.