HDP’den halk buluşmasına ilişkin açıklama

HDP’den halk buluşmasına ilişkin açıklama

HDP Hakkari İl Örgütü 31 Mayıs’ta HDP, DTK, HDK, eş genel başkanları ve DBP ile KJA sözcüleri ve bölge milletvekillerinin katılımı ile Hakkari’de düzenlenecek halk buluşmasına ilişkin açıklama yaptı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Halkların Demokratik Partisi Hakkari il yönetiminden yapılan yazılı açıklamada; 31 Mayıs salı günü Hakkari’de ‘Darbeye karşı demokratik siyaset buluşmaları’ etkinliği düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada etkinliğe; HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle, HDK Eş Başkanları Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü ile DBP ve KJA Sözcüleri ve bölge milletvekillerinin katılacağı kaydedildi.

Hakkari valiliğinin kentte yapılacak miting, yürüyüş ve basın açıklamaları için almış olduğu kararı gözden geçirme çağrısı yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi: ‘Uzun bir süredir hem ilimizde, hem bölgemizde hem de tüm Türkiye’de uygulanan baskı, yıldırma ve sindirme politikalarına karşı direnen ve kazanan bir halk gerçekliği her zaman olduğu gibi bu süreçte de eşbaşkanlarımızın gerçekleştirdiği “Büyük Halk Buluşmaları” ile bir kez daha açığa çıkmıştır. Bu iradeye karşı her yerde olduğu gibi ilimizde de valilik tarafından açık alanda yapılacak her türlü etkinliğin gerçekleştirilmesine yasak konulmuştur. Bu durum halkın %85 lik bir irade beyanı ile seçmiş olduğu siyasetçilere konulan bir yasak olduğunu halkımız çok iyi bilmektedir. Bizlerde bu yasağın siyasi bir karar olduğunu ve bu tür kararların halkın iradesini kıramayacağını biliyor ve görüyoruz. Bunun da toplumsal barışa hizmet etmeyeceğini, daha çok gerilimi derinleştireceği kaygısını taşıyoruz. Valiliğin bu konuda almış olduğu kararını tekrar gözden geçirmesini ve seçilmişlerin halk ile buluşması önünde ki engeli kaldırmasını bekliyoruz ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.