HDP'den DHKC eylemine ilişkin açıklama

HDP'den DHKC eylemine ilişkin açıklama

HDP MYK'sı, DHKC tarafından İstanbul Adliyesi'nde gerçekleştirilen eylemin dikkatlice araştırılarak sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

ANKARA - HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), İstanbul Adliyesi'nde DHKC tarafından gerçekleştirilen eyleme ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, eylemin sonucundan dolayı derin üzüntü duyulduğu belirtilerek, "Savcı M. Selim Kiraz'ın ve operasyonda öldürülen Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'un ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimizi sunarız" ifadelerine yer verildi. 

Vahim ve acı olayın bütün detaylarının dikkatlice araştırılması ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasının beklenildiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Operasyon sonucunda savcı M. Selim Kiraz dahil üç cenazenin adliyeden çıkmış olmasını 'başarı' olarak sunanları şaşkınlıkla karşıladığımızı ifade etmek istiyoruz. Tekrar, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.