HDP'den Cumhurbaşkanı ve Başbakan Hakkında Suç Duyurusu

HDP'den Cumhurbaşkanı ve Başbakan Hakkında Suç Duyurusu

HDP, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun da aralarında olduğu 8 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi" gibi gerekçelerle suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk Komisyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da aralarında olduğu 8 kişi hakkında “Halkı kin ve Düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin açıklanmasının engellenmesi, hakaret, suç işlemeye tahrik” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"Linç kampanyası başlatıldı"

Dilekçede son zamanlarda gerek Cumhurbaşkanının gerek Başbakanın, hükümet mensuplarının gerekse hükümete yakın medya gruplarının HDP ve parti mensuplarını hedef alan, kriminalize eden, kutuplaştıran ve suça teşvik eden söylemleri neticesinde önü alınamaz bir durumun geliştiği ifade edildi.

HDP ve HDP Eş Başkanları başta olmak üzere yöneticilerine ve seçilmişlerine 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde oy veren seçmenlere yönelik açık bir linç kampanyası başlatıldığı ifade edilen dilekçede saldırıların artmasına neden olarak sözlü ve fiziksel saldırıların cezasızlıkla sonuçlanması gösterildi.

"360 sivil öldü, 128 HDP binası saldırıya uğradı"

“Nitekim bu linç kampanyasının örneklerini yakın zaman önce geçtiğimiz aylarda HDP Genel Merkez, İl ve ilçe binalarına yapılan saldırılar, Diyarbakır HDP mitingine yapılan bombalı saldırılar, Suruç Katliamı ve en son olarak da Ankara Tren Garı Katliamı’nda en acı bir biçimde şahit olduk. Sadece Temmuz ayından bu yana dahi yaklaşık 360 sivil çatışma ve saldırılarda hayatını kaybetmiş, 128 HDP binası saldırıların hedefi olmuş, hatta birçok merkezde de olduğu üzere Ankara’da bulunan Parti genel merkez binası içerisinde Parti çalışanları bulunduğu halde hunharca yakılmıştır.”

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere suç duyurusunda bulunulanların suç duyurusuna gerekçe gösterilen açıklamaları yer aldı.

Suç duyurusunda bulunulanlar:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.