HDP'den Bakan Bozdağ için gensoru

HDP'den Bakan Bozdağ için gensoru

HDP, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında gensoru açılması ve görevden alınmasını talep etti.

HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında gensoru açılmasını talep etti. Meclis Başkanlığı'na verilen gensoru önergesinin gerekçesinde, "Uzunca bir süredir Anayasa başta olmak üzere uluslararası sözleşmeler ile iç mevzuatın uygulanmadığına ve hak ihlallerinin giderek meşrulaştırıldığına, hukuksuzluğun hâkim kılındığına şahit olmaktayız. Kuşkusuz yaşanan tüm bu atmosferde Sayın Bozdağ'ın üst düzey sorumluluğu mevzubahistir. Türkiye halklarının en çok ihtiyaç duyduğu ve medet umduğu adalet mekanizmasının çökmüş olması; eşitsiz ve ayrımcı uygulamaların yaygınlaşması neticesinde toplumda adalet duygusu zedelenmiş, yargıya olan güven yok olmuştur" denildi. 

Gerekçede, Bakan Bozdağ'ın toplumsal adaleti temsil etmek yerine ülkenin kaosa sürüklenmesinde etkin rol oynadığı, toplumu ayrıştırıcı söylemleri ile yargı erkini baskı altına aldığı ve kuvvetler ayrılığı ilkesini hiçe saydığı ifade edildi.

Bakan Bozdağ tarafından yapılan açıklamalar ve uygulamaya koydukları konsept ile yargı erkini HDP'yi siyaset sahasının dışına çekmeye yönelik bir silah olarak kullandığı belirtilen gerekçede, "Yüzlerce HDP binası yakılıp yıkılıp tahrip edilirken, hatta genel merkez binamız kundaklanırken hiçbir sorumlu hakkında etkin bir yargılama yürütülmemiş, sorumlular cezasızlıkla ödüllendirilmiştir. Buna karşın; her ilde onlarca HDP'li yönetici gözaltına alınıp tutuklanarak, milletvekilleri hedef gösterilerek HDP yargı eliyle işlevsiz kılınmaya çalışılmaktadır. Yargı organları hukukun üstünlüğünü değil, yalnızca AKP'nin çıkarlarını gözeten mekanizmalara dönüşmüş durumdadır" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.