HDP'den açlık grevi açıklaması

HDP'den açlık grevi açıklaması

HDP Meclis Grup Yönetimi, Cizre'de bir binanın bodrum katında mahsur kalan yaralılar ve cenazeler hastanelere nakledilmediği sürece demokratik tepkilerini artırarak devam edeceklerini duyurdu.

HDP Meclis Grup Yönetimi, Cizre'de bir binanın bodrum katında mahsur kalan yaralılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. "'Vahşet Bodrumu'nda mahsur kalan yurttaşlarımızın hastanelere nakledilmesi için demokratik mücadelemiz sürmektedir" denilen açıklamada, HDP'li vekillerin yaptığı tüm görüşmelere rağmen cenazelerin alınamaması, yaralıların ise hastaneye sevk edilmemesi sonrası açlık grevinin başlatıldığı ifade edildi. 

HDP organlarında yapılan görüşmeler sonucu vekillerin başlattığı açlık grevinin dönüşümlü olarak sürdürüleceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"'Vahşet Bodrumu'ndaki yaralılar ve cenazelerin bekletilişinin onuncu günü, açlık grevi eylemlerimizin altıncı günü, 'Vahşet Bodrumu'ndan haber alamamamızın üçüncü gününde, Grup Başkanvekilimiz Sayın Çağlar Demirel, Muş Milletvekilimiz Sayın Ahmet Yıldırım ve Hakkâri Milletvekilimiz Sayın Nihat Akdoğan açlık grevini devralmışlardır. Bu itibarla, "Vahşet Bodrumu"ndaki yaralıların ve cenazelerin bir an önce hastanelere naklinin gerçekleştirilmesi ile ilgili hükümet sorumluluğunu tekrar hatırlatıyor, sonuç alınamadığı sürece demokratik tepkimizi arttırarak sürdüreceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.