HDP Yüksekova Eş Başkanı Turgut: Keşke Yüksekova’yı yıkmadan önce il yapsalardı

HDP Yüksekova Eş Başkanı Turgut: Keşke Yüksekova’yı yıkmadan önce il yapsalardı

Yüksekova’nın il yapılması ile ilgili konuşan HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut: “Bir ülkede, bir memlekette özgürlük, demokrasi, insan hakları yoksa il olsa ne yaza olmasa ne yazar” dedi.

YÜKSEKOVA HABER

Hakkari ve Şırnak’ın isimleri değiştirilerek ilçe yapılması, Yüksekova ve Cizre’nin de il yapılmasını öngören yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması ile ilgili Yüksekova Haber’e açıklama yapan HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut, “Yüksekova’nın il olması elbette memnuniyet verici ve olumludur ama keşke Yüksekova ve Cizre yapılıp, yıkılmadan, tahrip edilmeden önce il yapılsaydı” dedi.

‘BİR MEMLEKETTE ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ YOKSA İL OLSA NE YAZAR OLMASA NE YAZAR’

Yüksekova’nın yakılıp yıkıldığını şimdi de il yapılmaya çalışıldığını belirten Turgut, “Şuanda ilk olarak bu evleri barkları yok olan insanların durumu ne olacak, bunun sorgulanması lazım. Bir ülkede, bir memlekette özgürlük, demokrasi, insan hakları yoksa il olsa ne yaza il olmasa ne yazar” dedi.

‘ESNAFIN VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLMÜYORSA İLİ NE YAPACAK?’

Esendere sınır kapısının yaklaşık 2 yıldır kapalı olduğunu hatırlatan Turgut, “Esnaflar geçim sorunu içerisinde, seçim vaadi ile yapılan havaalanına uçuşlar yapılmıyor. Esnafın, vatandaşın yüzü gülmüyorsa ili ne yapacak? Yakılıp yıkılan evler yapılırsa, esnaflara teşvikler olursa, demokrasi hukuk gelirse adalet gelirse iyi olur. Ekonomik, sosyal ve demokratik anlamda adımlar atılırsa elbette iyi olur ama bu şartlar altında il olup olmamasının pek önemi yok diye düşünüyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.