HDP: Yüksekdağ’a olası saldırının sorumlusu Saray olur

HDP: Yüksekdağ’a olası saldırının sorumlusu Saray olur

HDP MYK, bugün Gazi Mahallesi’nde HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ’ın aracının durdurulmasına tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın aracınındurdurulmasına ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde gerçekleştirilen ilçe kongresinden ayrıldıktan sonra, Yüksekdağ’ın içerisinde bulunduğu aracın 500 metre ileride, Gazi Mahallesi Eski Karakol önünde özel harekat polisleri tarafından silah doğrultularak durdurulduğu belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

”Kim olursan ol, dur dedim mi duracaksın’

“Sayın Yüksekdağ’ın araçta bulunduğu yetkililer tarafından bilindiği ve araçta bulunan arkadaşlarımız kendilerini kartla ve sözlü olarak tanıttıkları halde, özel harekat polisleri ‘Burası Gazi, buraya girişe de çıkışa da biz karar veririz’ ve ‘Kim olursan ol, dur dedim mi duracaksın’ türü ifadeler kullanmış, son derece kaba ve çirkin bir yaklaşım sergilemiştir.

“Yetmezmiş gibi özel harekat polisleri ellerindeki silahları araca yöneltmekten geri durmamış, ancak bir arkadaşımızın telefonla görüntü almaya başlaması üzerine silahlarını gizlemişlerdir. Sayın Yüksekdağ’ın içinde bulunduğu araç ancak bundan sonra yoluna devam edebilmiştir.

“Meclis’teki üçüncü partinin Eş Genel Başkanı Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik özel harekat polisinin bu tutumu, JÖH ve PÖH adlı örgütlerin Silopi’de, Sur’da, Cizre’de Saray savunması yapan anlayışının İstanbul’daki uygulamasıdır.

“Eş Genel Başkanlarımıza yönelik olası bir saldırıdan Saray darbesinin uygulayıcısı İçişleri Bakanlığı, bağlı olduğu Hükümet ve Saray’daki kişinin kendisi doğrudan sorumlu olacaktır.

“AKP-Saray iktidarının özel örgütlerinin her türlü baskı, tehdit ve engellemelerine rağmen yolumuzda kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.