HDP yeni hükümetle çözüm sürecini görüştü

HDP yeni hükümetle çözüm sürecini görüştü

HDP'li bir heyet, yeni hükümet kabinesinin netleşmesi ardında  çözüm sürecine ilişkin hükümet ve devlet heyetleri ile görüşme gerçekleştirdi.

DİHA'nın haberine göre hükümet kanadından Beşir Atalay dışında heyette yer alan eski isimler görüşmeye katılırken, sürecin yürütülmesinden sorumlu olacak yeni bakanın henüz belirlenmediği için toplantıya katılmadığı ifade edildi.

Bu konuda Beşir Atalay'ın yerine kabinede yer verilen Yalçın Akdoğan'ın çözüm sürecinden sorumlu olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Devlet ve hükümet heyetleriyle yapılan görüşmede "çözüm sürecinde sonuç alacak tarzda yol alınması ve sürecin hızlandırılması" konusunda fikir birliğine ulaşıldığı belirtildi. Toplantıya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre özellikle Eylül ayı içerisinde çözüm sürecine ilişkin yoğun bir trafik yaşanması bekleniyor.

Beşir Atalay'ın yerine kimin geleceği konusunda değerlendirmede bulunan HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi İdris Baluken, yapılan değişikliklerin ve atamaların "hükümetin kendi tasarrufunda" olduğunu ifade etti.  Baluken, abinedeki görevlendirmeler konusunda, "Netleşmiş bir şey yok, görev dağılımı netleşmiş değil bireyler üzerinde sorunu ele almanın doğru olmadığı kanaatindeyiz. Düzenleme tasarrufu hükümete bağlıdır. Biz meseleyi ilkeler ve yürütülecek çalışmalar üzerinden ele alıyoruz. Bireyleri tartışmıyoruz" diye konuştu.

"Beşir beyin sürecin yürütülmesinde önemli katkıları oldu" diye ekleyen Baluken, "Sürecin yürümesi açısından parti içerisinde bile zorlanarak bazı çalışmaların açığa çıkmasında katkıları oldu. HDP heyeti olarak kendilerine teşekkür ediyoruz, sağladığı katkılar ve ortaya koyduğu demokratik mücadeleden dolayı" ifadelerini kullandı.

Baluken, Atalay'ın yerine atanacak yeni ismin de Atalay gibi sorumluluk alma isteğini, "ilgili muhatabın, sorumluluk verilecek başbakan yardımcısından da bu yönlü aktif çaba içerisinde olması bekliyoruz" sözleriyle dile getirdi.

Baluken, heyetin İmralı'ya gidişinin de görüşüldüğünü, ancak 1 Eylül'den önce İmralı'ya gitmenin mümkün görülmediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.