HDP ve HDK'dan Halepçe açıklaması

HDP ve HDK'dan Halepçe açıklaması

HDP ve HDK, 28 yıl önce yapılan Halepçe Katliamı'nı kınadı.

Katliamın kınandığı ve yaşamını yitirenlerin anıldığı HDP'nin açıklamasında, "Tarih bir kez daha gösterdi ki, baskı ve şiddet yöntemleriyle demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadeleleri bir süre bastırılabilir, belki geriletilebilir, ancak engellenemez. Kimyasal, biyolojik ya da konvansiyonel, hangi silahlar ve yöntemler kullanılırsa kullanılsın, katliam ve şiddetle demokrasi ve adalet mücadelesi durdurulamaz. Bugün Kürt ilçelerinde yaşanan ablukalar, savaş uygulamaları, tank ve toplarla sokaklara ve mahallelere girme harekatları, 7 kentin 21 ilçesinde onlarca mahalleyi kapsayacak şekilde 58 kez ilan edilen ve toplamda 500 günü bulmuş olan sokağa çıkma yasakları da demokrasi, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesini engelleyemeyecektir. Son 9 ayda 97'si çocuk, 94'ü kadın olmak üzere en az 705 sivilin yaşamını yitirmesine neden olan AKP-Saray iktidarının yürüttüğü özel savaş konsepti amacına ulaşamayacaktır" denildi. 

HDK Eş Sözcüleri tarafından yapılan açıklama da ise Halepçe katliamı ve bu gün Kürdistan'da yapılan katliamlar kınandı. Açıklamada şöyle denildi: "Soykırım, savaş ve göçler Kürt halkının; hegemonyacılık, sömürgecilik ve istilacılık Türk halkının kaderi değildir. Halepçe katliamının yıldönümünde, geçmişe dönüp bakarken Türkiye'yi yönetenlerin kendilerine Saddam Hüseyin'de bir rol modeli bulmaları tarihin bir istihzası olabilir ancak. Türkiye halkı için bu modelin yeri tarihin çöplüğü olacaktır.16 Mart Halepçe katliamının yıldönümünde Enfal'in soykırım olarak tanınması için çaba gösterme kararlılığımızı ifade ediyor ve Halkların Demokratik Kongresi adına halklarımızı yeni Halepçe heveslilerine karşı uyanık kalmaya, Kürt halkının özgürlük ve hak taleplerine yönelik her türlü şiddeti dışlamaya ve intikam çağrılarına aklın ve yüksek insanlık değerlerinin sesiyle yanıt vermeye çağırıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.