HDP ve DBP binasına polis baskını

HDP ve DBP binasına polis baskını

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, polis ekipleri tarafından HDP ve DBP İlçe Örgütü binasına baskın düzenledi.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Şemdinli ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe ögütlerinin bulunduğu binaya polis ekiplerince baskın yapıldı. 

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda parti binasında arama yapılırken, herhangi bir gözaltının olmadığı belirtildi. 

Polis ekipleri aramadan sonra binadan ayrılırken, HDP İlçe Örgütü tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, yapılan baskının süreçten ayrı düşünülemeyeceği belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Parti binalarımıza, yöneticilerimize karşı başlatılan yeni siyasi soykırım operasyonlarının bir devamıdır. Kürt halkını ve tüm demokratik çevreleri yıldırmak, siyaset dışı bırakmak istiyorlar. Şemdinli'de de çok zor koşullarda ısrarla demokratik yollarla halkın sesi olmaya çalışıyoruz. Partimiz üzerinde bu şekilde baskı oluşturarak bizi tutuklamak siyaset dışı bırakmak istiyorlar. Yanıbaşımızdaki Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak'ta devam operasyonlara karşı sesimizi yükseltmemizi istemiyorlar. Kürt halkının Yıllardır ağır bedeller vererek kutladığı Newroz Bayramını yasakladılar. Bu operasyon da bu hukuksuzluğun bir devamıdır. Hukuki bir altyapısı yoktur. Son 7 aylık süreçte partimize üçüncü kez bu şekilde baskın yapıldı. Tüm kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bundan sonra da gelişecek bu şekilde yönelimlerin kimseye faydası olmayacaktır. Biz ısrarla demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.