HDP ve CHP’den Sedat Peker çağrısı

HDP ve CHP’den Sedat Peker çağrısı

‘Barış İçin Akademisyenler’ girişimi akademisyenlerin barış çağrısı yapmasının ardından akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker için HDP ve CHP soruşturma başlatılmasını istedi.

‘Barış İçin Akademisyenler’ girişiminin barış çağrısı yapmasının ardından Sedat Peker bildiriyle ilgili bir açıklama yaparak, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” sözleriyle tehdit etti.

Sedat Peker’in sözlerinin ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç, “TCK’nın 106. maddesi çok açık. kendileri harekete geçmeyeceklerse açık açık çağrı yapıyorum. Cumhuriyet savcılarının üçüncü sınıf mafya babaları için harekete geçmelerini istiyorum” derken, HDP Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü, “Bu katilin cezasızlığı, mafyanın, yeni devletin organik bileşeni konumuna yükseldiğinin kanıtı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Koç: Savcılar harekete geçmeli

CHP Sözcüsü Haluk Koç şu ifadeleri kullandı:

“Bazı akademisyenlerin kendi görüşlerini ifade eden bir açıklama yapmaları sonrası fırtına kopartıldı. Bildirinin içeriğinden bağımsız değerlendirmeler yapıyorum. Düşünce hürriyeti demokrasilerde temel alanlardan bir tanesidir. Şiddet çağrısı yapmayan, terörü teşvik etmeyen düşünceler ifade edilebilir.

Üçüncü sınıf mafya babaları bundan vazife çıkarıp balıklama atlıyorlar. Tehditler ortada dolaşmaya başlıyor. TCK’nın 106. maddesi çok açık. kendileri harekete geçmeyeceklerse açık açık çağrı yapıyorum. Cumhuriyet savcılarının üçüncü sınıf mafya babaları için harekete geçmelerini istiyorum.”

Kürkçü: Muhalefetin katli devlet koruması altına alınmış demektir

HDP Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü ise şunları söyledi:

“Cumhuriyet savcıları bu sözleri bir katliam örgütünün varlığına kanıt sayarak harekete geçmeyecekse, muhalefetin katli devlet koruması altına alınmış demektir. Bu katilin cezasızlığı, mafyanın, yeni devletin organik bileşeni konumuna yükseldiğinin kanıtı olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.