HDP üyelerine ek gözaltı

HDP üyelerine ek gözaltı

Esenyurt’ta düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan aralarında HDP yöneticilerinin bulunduğu 9 kişinin gözaltı süresi uzatıldı.

İstanbul Esenyurt’ta Terörle Mücadele Şubesi polisleri, düzenlediği ev baskınlarında aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına alınmıştı.

Aralarında HDP üye ve yöneticilerinin de bulunduğu 9 kişinin gözaltı süresinin bir gün daha uzatıldığı belirtildi.

Gözaltılara dair bilgi veren Banu Güveren, gizli tanık ifadeleri ve telefon dinlemeleri sonucunda yapılan gözaltıların yapıldığını belirterek, dosyadaki gizli tanık ifadelerinin TEM’de alındığı ve gizli tanıklardan birinin akli dengesinin bozuk olduğu bilgisine ulaştıklarını söyledi.

Gözaltında bulunan HDP Esenyurt ilçe yöneticisi Türkan Sümbül’ün açlık grevinde olduğunu da belirten Güveren, “Müvekkillerimize sorgu odasına çekilerek psikolojik baskı yapılıyor. Zorlama yorumlar yaparak, sonuca ulaşmaya çalışılıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.