HDP: Muhaliflere yönelik operasyon hazırlıkları yapılıyor

HDP: Muhaliflere yönelik operasyon hazırlıkları yapılıyor

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, AKP medyasının HDP'yi yaptığı yalan haberlerle hedef haline getirdiğini ve ortak bir kanaldan çıktığı anlaşılan haberlerle HDP'nin yıpratılmaya çalışıldığına işaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, AKP medyasının aynı merkezden servis edilen senaryolardan oluşan haberlerle HDP'yi hedef haline getirdiği; nefret ve yalan haberlerle saldırıldığını belirterek, "karanlık odalarda üretilmiş olan bu yalanları servis edenlere karşı her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı belirtiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Oluç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bütün gazetelerin anlaşmalı olarak ortak hareket ettiğine işaret ederek, şöyle dedi: "Yeni Akit, Türkiye ve Aydınlık gibi farklı anlayışları ifade eden gazete müsveddeleri, mevzu bahis Halkların Demokratik Partisi olunca, tam bir görüş birliği içinde neredeyse aynı manşetleri kullanıyor."

Açıklamada, saldırılarla HDP'nin çoğulcu yapısının hedeflendiği belirtilerek, HDP hakkında şaibe oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi. Algı operasyonlarının muhaliflere yönelik yargı operasyonlarının da işareti olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bunun için geçmişte kullandığı yalanlara bir kez daha başvuruyorlar. Partimiz başta olmak üzere tüm muhaliflere dönük yeni siyasi operasyonların zeminini hazırlıyorlar" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.