HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da ifadeye çağrıldı

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da ifadeye çağrıldı

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da ifadeye çağrıldı.

Dokunulmazlıkların kaldırılması sonrasında başta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın ifade için savcılığa çağrılmasının ardından, bir HDP’li vekil daha ifade için çağrıldı.

Bu kez de, HDP’nin Cizre’deki operasyonları protesto etmek için 4 Şubat 2016’da Ataşehir’de gerçekleştirdiği eyleme katıldığı gerekçesiyle HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, hakkındaki soruşturma kapsamında, “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” ettiği iddiasıyla “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kerestecioğlu’nun ifadesinin alınabilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazısı yazarken; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu da Meclis’e tebligat göndererek, Kerestecioğlu’nu ifadeye çağırdı.

Dosyalar savcılıklarda

Adalet Bakanlığı’nda bekleyen ve milletvekilleri hakkında hazırlanan dosyalar savcılıklara iade edilmişti.

Böylece milletvekilleriyle ilgili dosyaların tamamında yetki yargıya geçmişti.

HDP’liler: İfadeye gitmeyeceğiz

HDP’li milletvekilleri, dokunulmazlıklarla ilgili yargılamaları kabul etmeyeceklerini ve ifadeye gitmeyeceklerini söylemişti.

Savcılıklarca ifadeye çağrılan HDP’liler zorla götürme durumunda ise yapacakları bir ortak savunma yayınlamışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.