HDP heyeti STK ve esnafı ziyaret etti

HDP heyeti STK ve esnafı ziyaret etti

TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan başkanlığındaki 15 kişilik HDP heyeti ilçedeki sivil toplum örgütü temsilcilerini ve esnafı ziyaret etti.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

YÜKSEKOVA HABER - Yasağın kısmı olarak kaldırıldığı Yüksekova’ya ziyaretler devam ederken iki gündür ilçede bulunan TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan başkanlığındaki 15 kişilik HDP heyeti bugün Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Hakkari Barosu Yüksekova temsilciliğini ziyaret etti.

i-1-20160613154122.jpg

HDP Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan ve HDP Van Milletvekili Adem Geveri, HDP Merkezi Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani ve Yüklsekova Belediye Başkavekil Adile Kozay'ın da eşlik ettiği heyet, ilk ziyaretini Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına yaptı.

Oda Başkanı İrfan Sarı tarafından karşılanan heyet adına konuşan TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, yıkıma uğrayan mahallelerde incelemelerde bulunduklarını anlatarak ilçenin birçok noktasında taş üstünde taş bırakılmadığını söyledi.

i-2-978.jpg

Yüksekova’daki tablonun Cizre ve Sur’dan daha vahim olduğuna dikkat çeken Buldan, “Ben Cizre’yi de gördüm. Orada yaşananlara tanıklık ettim. Yüksekova’da gördüklerim Cizre’de yaşananlardan çok fazla. Cizre’de büyük acılar yaşandı katliamlar yaşandı. Ama Cizre’de sağlam evler bırakılmıştı burada gördüğüm özelikle de Cumhuriyet Mahallesinde gördüğüm taş üstünde taş kalmamış. Yakılmamış tahrip edilmemiş tek bir ev kalmamış” dedi.

Esnaf Odası Başkanı Sarı da heyetlerin ilçeye yaptığı ziyaretlerin önemine dikkat çekerek hem esnafın hem de vatandaşın mağdur olmaması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine işaret etti.

HDP heyeti daha sonra Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir’i makamında ziyaret ederek başkan Özdemir ile bilgi alışverişinde bulundu.

i-4-189.jpg

Son olarak Hakkari Barosu Yüksekova Temsilciliğini ziyaret eden Buldan başkanlığındaki heyet Baro Başkanı Serdar Işık’tan Yüksekova’da yaşanan yıkımın hukuk boyutu ile ilgili bilgi aldı.

Temasları kapsamında ilçe esnafını da ziyaret eden Buldan ve beraberindekiler esnafa geçmiş oldun dileğinde bulundu. Buldan esnafa hep birlikte yaralarımızı saralım mesajı verdi.

i-5-081.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.