HDP heyeti Hewler’de Barzani ile görüştü

HDP heyeti Hewler’de Barzani ile görüştü

Federal Kürdistan Bölgesi’ne giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın başkanlık ettiği 7 kişilik heyet bugün Mesud Barzani ile bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekillerinden oluşan heyet Kürdistan Bölgesi Yönetimi ile görüşmek için Hewler’de.

HDP heyetinin Mesud Barzani ile Hewler’e bağlı Pirmam kasabasındaki ofisinde saat 12’de başladı.

Selahattin Demirtaş’ın başkanlık ettiği heyette HDP Eş Genel Başkan Yardımcıları Fatma Kurtulan, Nadir Yıldırım ile milletvekilleri Osman Baydemir, Besime Konca, İmam Taşçıer ve Celal Doğan yer alıyor.

Sabah saatlerinde yola çıkan heyet, Hewler’de Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi.

11

24 Eylül’e kadar ziyaretlerini sürdürecek olan HDP heyeti, Barzani’nin ardından, Irak 6. Cumhurbaşkanı ve YNK Lideri Celal Talabani, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Gorran Hareketi Genel Başkanı Noşirwan Mistefa, PDK, YNK politbüro temsilcileri ile Yekgirtu, Komala, Tevgera Azadi’nin de aralarında olduğu çeşitli kitle örgütü temsilcisi ile bir araya gelecek.

Görüşmelerde, Kürtler arası diyalog, ortak paydalarda buluşma, Kürt sorununa demokratik ve barışçıl çözüm ile Kürtler arası dayanışma konularında görüş alışverişinde bulunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.