HDP, Hakkari’de konferans düzenledi

HDP, Hakkari’de konferans düzenledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Hakkari’de güncel gelişmelerin tartışıldığı bir konferans düzenlendi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO)) toplantı salonunda, Halkların Demokratik Partisi tarafından 'Demokratik Öz Yönetimle Demokratik Cumhuriyete' şiarıyla HDP 1. Konferansı düzenlendi. Konferansta, 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri, 

Konferansa, HDP PM Üyesi Cemil Erdem, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan’ın yanı sıra, İl İlçe belediye eş başkanları, il meclisi ve belediye meclisi üyeleri, HDP ve DBP il ilçe yöneticileri, kanaat önderleri ve yurttaşlar katıldı.

Konferansta söz alan HDP PM Üyesi Cemil Erdem süreç değerlendirmesinin yapılacağı konferansta, HDP'nin nasıl kurulduğu, HDP'nin süreçteki rolü ve çözüm önerileri konu başlıklarında dğerlendirmeler yapılacağını söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi Genel Merkezi tarafından hazırlanan 'Konferans ve Kongre yolunda HDP' konulu metni okuyan HDP İl Eş Başkanı Emine Armut, konferans ve kongre dönemine girdiklerini belirterek, bu dönemin beklentilerine yanıt verebilmesi, politik ve örgütsel süreci doğru değerlendirmekten geçeceğini vurguladı.

Ortadoğu ve Türkiye’deki gelişmelerin değerlendirileceğini kaydeden Armut, konferansta HDP’nin birlikte hareket ettiği kurumların ve bileşenlerin bu süreçteki rolü ve sorumluğu ne olmalıdır ve bu sürece nasıl yön verilmelidir? Sorusuna cevap verileceğini ifade etti.

Türkiye halklarının özgürlük, eşitlik, adalet, demokrasi ve barış taleplerini gerçekleştirecek yönde müdahale ve dönüşüm için de neler yapmalıyız sorusuna yanıt aracak olan konferans daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

k1-068.jpg

h2-029.jpg

h1-030.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.