HDP Hakkari İl örgütünden kınama

HDP Hakkari İl örgütünden kınama

HDP Hakkari İl örgütü, Antep'te gerçekleştirilen katliamı kınadı.

HDP Hakkari İl örgütünden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Gaziantep’te halkımıza dönük IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği insanlık dışı vahşiyane katliamı kınıyor ve lanetliyoruz.

Başta Antep’te ki patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Antep’te yaşanan katliam nedeniyle 3 günlük yas ilan etmiş bulunuyoruz. Başta hükümetin ve sarayın uyguladığı yanlış dış politika olmak üzere hegemonik heveslerle geliştirilen kirli ittifaklar bugün halkımızı tehdit etmekte, bizlere katliamlar yaşatılmaktadır. Bu durum asla kabul edeceğimiz, alışacağımız bir durum değildir.

Minbiç’te IŞİD’e karşı Demokratik Suriye Güçleri’nin ortaya koyduğu direniş ve zafer, başta Suriye özelinde Ortadoğu politikalarında ciddi etkiler ve değişiklikler yaratmıştır. Antep’te yurtsever halkımızın düğününe canlı bomba saldırısının olması bu politika değişikliğinde halkımızın hedef haline getirildiğini göstermektedir.

Bugün ülkemiz baştan başa kan gölüne dönmüş durumdadır. Şiddet sarmalına dönen coğrafyamız çözümsüzlük girdabında gün geçtikçe kan kaybetmektedir. Savaşın; yıkım, gözyaşı doğurduğu ve ölüm getirdiği bilinen bir gerçektir. Bu coğrafya yasların tutulduğu, gözyaşlarının akıtıldığı, husumet ve nefretin ekildiği bir coğrafya konumuna getirilmek istense de bizler buna geçit vermeyeceğiz. Acıların ve yasların en az sevinçler kadar ortaklaştırılarak çözümün gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Ülkemizde barış kaçınılmaz tek alternatif olarak karşımızda durmaktadır. Acıların son bulması ve akan gözyaşlarının durması için tüm çevrelerin barış için duyarlılık kadar sorumluluk göstermesi tarihsel bir rol olacaktır. Bu rol ve misyonun gerekleri; yeni demokratik özgür yaşamın şekilleneceği Türkiye tablosunu doğuracağından tarihsel de olacaktır.

Halkımıza yönelik gerçekleştirilen bu alçakça saldırı karşısında failler ortaya çıkarılana ve bu katliamın hesabı sorulana kadar demokratik tepkilerimizi yükseltmeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.