HDP Hakkari il örgütünden dokunulmazlıkların kaldırılmasına tepki

HDP Hakkari il örgütünden dokunulmazlıkların kaldırılmasına tepki

HDP Hakkari İl Örgütü, dokunulmazlıkların kaldırılması girişimlerine tepki göstererek, demokratik siyaseti savunmaya devam edeceklerini açıkladı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – HDP Hakkari İl Örgütü, Hakkari Belediyesi önünde basın açıklaması düzenleyerek dokunulmazlıkların kaldırılması girişimlerine tepki gösterdi. Basın açıklamasına DBP İl örgütü, Hakkari Belediyesi Eş Başkanvekili Fatma Yıldız ve birçok vatandaş destek verirken, kitlenin ön tarafına "İrademe dokunma, Saray Darbesi'ne Hayır" pankartı konuldu.

Basın açıklamasını HDP Merkez İlçe Başkanı Asım Özcan okudu. Barışa dair umutların her geçen gün yerle bir edilmeye çalışıldığı bir dönemin yaşandığını belirten Özcan, 7 Haziran’dan sonra Türkiye halklarının HDP’yi barışın teminatı olarak gördüğünü söyledi.

Meclis’te sadece HDP’lilerin dokunulmazlıklarının tartışılmadığını ifade eden Özcan, “Tartışılan; ülkemizin barışı, huzuru ve ortak geleceğidir. TBMM’de kalkan ellerin neye hizmet edeceğini tüm halklar çok yakından biliyor ve takipçisi de olacaktır” dedi.

1-20160519145746.jpg

Dokunulmazlıkların kaldırılması ile HDP’nin Meclis’ten atılmasının planlandığını vurgulayan Özcan, Başkanlık Sistemi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’i işlevsiz hale getirmeye çalıştığını kaydetti.

HDP’nin her kesimden oy aldığının altını çizen Özcan, “Bu köprünün yıkılması, Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek isteyenlerin öncelikli gündemi haline gelecektir. Buna direneceğiz.  Birlikte yaşamı, bütün halkların ve inanöların eşitliğini savunacağız” dedi.

Basın açıklamasının ardından kitle 5 dakikalık oturma eylemine geçerken, açıklamanın yapıldığı alana çok sayıda zırhlı polis aracı geldi. Oturma eyleminin ardından kitle sessizce dağıldı.

3-548.jpg

2-827.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.