HDP 'dokunulmazlık' tavrını belirliyor

HDP 'dokunulmazlık' tavrını belirliyor

HDP MYK'si ve milletvekilleri, AKP'nin "dokunulmazlıkların kaldırılması" konusundaki teklifine karşı nasıl bir tavır takınacağını belirlemek için toplandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu ve milletvekilleri, AKP'nin "dokunulmazlıkların kaldırılması" için Meclis'e getirdiği Anayasa değişikliği teklifine ilişkin tavrını belirlemek amacıyla toplandı. Haftalık grup toplantısının ardından milletvekilleri ve MYK üyeleri, HDP Grup Toplantı Salonu'nda Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında toplandı.

Geçtiğimiz günlerde MYK toplantısında da masaya yatırılan bu başlık, son olarak milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleşen bu toplantıda ele alınıyor. Saat 14.00'te başlayan kapalı toplantıda, tüm seçenekler masaya yatırıp tartışmaya açılacak.

AKP'nin bu girişimine karşı sonuna kadar muhalefet etme kararı alan HDP'nin önündeki en önemli seçenek ise, yargıyı tıkama. Toplantıda gündeme gelecek bu başlığa HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup toplantısındaki konuşmasında "Hiçbir arkadaşımız ifadeye gitmeyecek" açıklamasıyla sinyalini verdi.

Toplantıda ele alınacak bu tavırla, hakkındaki fezlekelerden dolayı herhangi bir milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılması durumunda, yargılama aşmasında ifade verilmeye gidilmeyecek, duruşmalara katılmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.