HDP Çukurova binasına ırkçı saldırı

HDP Çukurova binasına ırkçı saldırı

HDP Çukurova ilçe binası ırkçı bir grup tarafından yakılmak istenilirken, duruma tepki gösteren HDP Çukurova ilçe Eşbaşkanı Şahin Kılıç, saldırının Kürdistan'da yürütülen imha operasyonlarından bağımsız olmadığını ve saldırılara karşı dün olduğu gibi müca

ADANA - HDP Çukurova ilçe binası önüne dün gece saat 03.00'te gelen 3 kişilik ırkçı bir grup, önce parti binasının çevresinde bulunan HDP bayraklarını topladı. Toplanan bayraklar partinin plastik çöp kutusuna konularak, bina girişinde ateşe verildi. Yangın nedeniyle ilçe binası giriş kapısında yangın çıktı. Yangını gören ilçe binası karşısında bulunan inşaatın bekçisi olayı polise ve HDP'lilere bildirildi. Bekçinin kendilerini gördüğünü fark eden ırkçı grup ise, olay yerinden ayrıldı. Olay yerine gelen HDP'liler yangını söndürdü.

DİHA'da yer alan habere göre, yangın nedeniyle binanın giriş kapısı ve bayrakları yandı. Saldırı sonrası ise polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Saldırıya tepki gösteren HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanı Şahin Kılıç, 7 Haziran'dan bu yana ilce binalarına 4 saldırı olduğunu ve bu saldırganların bulunup, yargılanmadığını değindi. Bu saldırının Kürdistan'da yürütülen imha operasyonlarından bağımsız olmadığını söyleyen Kılıç, hiçbir saldırının kendilerini yıldırmayacağını ve dün olduğu gibi bugünde saldırılara karşı mücadele edeceklerini kaydetti.

Saldırı sonrası HDP'liler parti binasına akın ederek, saldırıyı kınadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.