HDP: Bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın

HDP: Bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın

AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin önerisine karşı HDP kürsü dışındaki bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın önerisinde bulundu.

ANKARA - AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili HDP İmralı Sözcüsü Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüşme gerçekleştirdi.

AKP'li Bostancı ve Üstün dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği tekliflerini Meclis'te HDP'ye iletti.

AKP'nin 506 fezlekeyle ilgili tek maddelik anayasa değişikliği önerisine HDP'nin kürsü dışındaki bütün dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karşı öneri sundu. 

Yarım saat süren görüşmeden sonra HDP'li Önder gazetecilere yaptığı açıklamada şunlara söyledi: "İlkesel olarak bu konuda daha önce ne dediysek, milim şaşmadan söylediklerimizin arkasındayız. Pratiğimizde buna göre şekillenecektir. Geçici, bir defaya mahsus değil, kürsü dokunulmazlığının dışında her türlü dokunulmazlığın bütün milletvekilleri için geçerli olmamasından yanayız. İlkesel yaklaşımımız budur. Hem pratik olarak hem de gereğini yapmak gerektiğinde bu tutumumuzdan zerrece taviz vermeyeceğiz. Gelinen noktada bu getirilen teklifi nevruz etkinliklerimiz bittikten sonra başta eş genel başkanlarımız, parti yetkili kurullarımız ve Meclis grubumuzla ayrıntılı olarak ele alıp cevabımızı bildireceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.