HDP, Antep Katliamı’nın araştırılması için Meclis’e önerge verdi

HDP, Antep Katliamı’nın araştırılması için Meclis’e önerge verdi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, IŞİD’in 20 Ağustos’ta Antep’te gerçekleştirdiği katliamın araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, 20 Ağustos 2016 tarihinde Antep’in merkez Şahinbey ilçesinde düzenlenen bir düğünde IŞİD tarafından yapılan bombalı saldırıda çoğunluğu çocuk olmak üzere 54 kişinin yaşamını yitirdiğini katliama ilişkin Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

Önergede, IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasının ve gerçekleştirdiği faaliyetlerin araştırılmasına yönelik daha önce verilen önergelerin diğer partilerin oylarıyla reddedildiği hatırlatılarak, bu tutumun “IŞİD’in Türkiye’de daha da büyümesine ve cesaretlenmesine sebebiyet verdiği” vurgulandı.

Önergede, toplumu ilgilendiren konuların somut belge ve bilgiler ışında araştırılmasının ve gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik olarak komisyon oluşturmanın parlamentonun görevi olduğu hatırlatılarak, “Böylesi bir tutum konunun ciddiyetini kamuoyuna göstermesi açısından da önemli olacaktır” denildi.

Önergenin gerekçesinde, “Türkiye’nin DAİŞ terör örgütüne kurban vereceği bir can daha olmamalıdır. Meclisteki hiçbir partinin bu konuda duyarsız kalmaya hakkı yoktur. Bu münasebetle DAİŞ terör örgütünün Türkiye’deki yapılanmasının ve faaliyetlerinin araştırılmasına ve gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik tüm partilerin katılımıyla kurulacak bir araştırma komisyonu artık elzem hale gelmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.