HDP, Ala ve Yıldırım’a sordu: Hurşit Külter nerede?

HDP, Ala ve Yıldırım’a sordu: Hurşit Külter nerede?

HDP milletvekilleri Leyla Birlik ve Aycan İrmez, 27 Mayıs akşamından bu yana haber alınamayan DBP yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetini İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Aycan İrmez, 27 Mayıs akşamından bu yana haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in durumunu Meclis’e taşıdı.

Özel harekatçılara ait sosyal medya hesaplarından gözaltına alındığı söylenen ancak Emniyet, Valilik ve Jandarma’nın “Gözaltında değil” dediği Külter’in akıbetini İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya soran HDP’li Birlik, “Hurşit Külter nerede?” diye sorarken, HDP’li İrmez de Başbakan Binali Yıldırım’a, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevzuatları bir kenara bırakan açıklamasından sonra, siyasetçilerimizin kimliği belirsiz kişilerce katledilmesi, tehdit edilmesi, hedef gösterilmesi gibi olayların artması tesadüf müdür?” diye sordu.

HDP milletvekillerinin, Hurşit Külter’le ilgili Ala ve Yıldırım’a yönelttiği sorular özetle şöyle:

* Hurşit Külter nerede?

* Özel Harekâtçılara ait olduğu belirtilen twitter hesabında Hurşit Külter elimizde denmesine rağmen Şırnak Valisi ve Emniyet neden inkâr etmiştir?

* Hurşit Külter gözaltına alınmamış ise, twitter hesabında alındığını belirten bir mesajın paylaşılmasındaki amaç nedir?

* 75 günü aşkın süredir sokağa çıkma yasağı süresince mahallesini terk etmeyen Hurşit Külter’in gözaltına alınmasına ilişkin twitter hesabında itiraf edilen günden itibaren hiçbir şekilde kendisinden haber alınamaması tesadüf müdür?

* “BÖF @Tweet_Guneydoğu” isimli twetter adresinin 1990’larda faaliyet gösteren ve bölgede hukuk ve insan hakları ihlalleriyle bilinen JİTEM adlı örgüte bağlı özel harekat mensupları tarafından yönetildiği iddiası doğru mudur?

* Gözaltında olduğu kabul edilmeyen Külter’in gözaltında kaybedilmesi veya infaz edilmesi endişesi yeni faili meçhullerin yapılacağı kaygısını arttırmakta ve Anayasal düzeni berhava eden “gayrımeşru” güçlerin varlığı iddiasını güçlendirmektedir. Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevzuatları bir kenara bırakın açıklamasından sonra, siyasetçilerimizin kimliği belirsiz kişilerce katledilmesi, tehdit edilmesi, hedef gösterilmesi gibi olayların artması tesadüf müdür?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.