HDP Akyaka'da ilçe binası açtı

HDP Akyaka'da ilçe binası açtı

Kars'ın Akyaka ilçesinde HDP ilçe binası açtı.

KARS - Halkların Demokratik Partisi (HDP) daha önce yönetimini belirlediği Kars'ın Akyaka ilçesinde parti binası açtı. Açılışa HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, HDP Kars milletvekili adayları Ayhan Bilgen ve Önder Fidanboy, Digor Belediyesi Eşbaşkanı Ekrem Bingül ile çok sayıda yurttaş katıldı. Açılışta konuşan Birtane, mevcut sistemin, özellikle ötekileştirdiği halkları, inançları, kimlikleri birbirine düşman ettiği süreçlerden geçtiklerini söyledi. Birtane, ''Uzun yıllardır parti olarak geleneğinden geldiğimiz siyasetin onurlu mücadelesiyle bugün her yerde halkımızla, halklarımızla, Türkiye halklarıyla birlikte omuz omuza adaletsizliğe karşı haksızlığa karşı bir siyaset yürütüyoruz" dedi.

i-1-20150523144526.jpg

HDP milletvekili adayı Fidanboy ise Akyaka'nın HDP'nin bu önemli rolünde yer alan bir ilçe olduğunu, buna sahip çıkacağını, ülkede yaşayan bütün halkların yan yana huzurlu bir şekilde yaşayacağını dile getirdi. 

Ayhan Bilgen ise parti binasının açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ''Bizim seçimlerde ortaya koyacağımız başarı, çıkaracağımız milletvekili sayısı elbette anlamlı elbette önemli, Türkiye'de barajı geçmemiz elbette çok değerlidir. Ama galiba hepsinden çok önemlisi HDP yürüyüşünün, HDP projesinin başarısını gösterecek olan yerlerdir. Akyaka da bu yerlerden bir tanesidir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından parti binasının açılışı yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.