HDK ve DBP: Saldırının sorumlusu AKP'dir

HDK ve DBP: Saldırının sorumlusu AKP'dir

Taksim saldırısını kınayan HDK ve DBP, AKP'ye "istifa et" çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Gülistan Kılıç Koçyiğit, dün Beyoğlu'nda yaşanan bombalı saldırıya dair yazılı açıklama yayınladı. Saldırının kınandığı açıklamada sorumlular istifaya çağrıldı. Sivillerin hedef alınmasının hiçbir vicdan tarafından kabul edilemeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, "Bu saldırının bütün dünya halklarına karşı işlenmiş bir insanlık suçu olduğunu vurguluyoruz. Katliamın asıl sorumluluğunun güvenlik politikalarıyla bu ülkede yaşayanları seri intihar saldırılarına açık hedef haline getiren AKP hükümeti olduğunu ifade ediyoruz" denildi. 

'AKP halkımızla alay ediyor'

Saldırının Başbakan Davutoğlu'nun IŞİD bombacıları için "eyleme geçmedikçe müdahale etmeme" politikasının sonucu olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul'daki intihar saldırısını gerçekleştiren saldırganın emniyet tarafından aranan DAİŞ militanlarından birisi olma olasılığı AKP'nin güvenlik politikalarının halklarımıza yönelik acı bir alaydan ibaret olduğunun açık bir kanıtı. Ne acı ki, aynı hoşgörünün yakın gelecekte daha nice canlara mal olacağını şimdiden görebiliyoruz. HDK olarak, AKP ve sarayı bir kez daha, müzakere koşullarını sağlayarak, 'çözüm sürecine' geri dönmeye çağırıyoruz. Suriye'deki savaştan her düzlemde elini çekerek barışın onarılması için sorumluluk almaya, ya da derhal istifa ederek yerini halkın barış içinde yaşama hakkını güvence altına alacak başka bir hükümete bırakmaya çağırıyoruz."

DBP saldırıyı kınadı

DBP Genel Merkezi'de yaptığı yazılı açıklama ile saldırıyı kınayarak, saldırıların AKP'nin politikaları sonucu yaşandığına vurgu yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.