HDK: Darbeye, OHAL’e, tek sese, sansüre hayır

HDK: Darbeye, OHAL’e, tek sese, sansüre hayır

OHAL kararnameleri ile radyo ve televizyonların kapatılmasına ilişkin yazılı açıklama yapan HDK, OHAL uygulamalarını kınadığını, kapatılan radyo ve televizyonların derhal açılmasını istedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, OHAL kararnameleri ile televizyon ve radyoların kapatılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Darbeye, OHAL’e, tek sese, sansüre hayır” diyen HDK, “Farklı sesleri kapatarak Saray’a biat edilmesini, tek bir merkezden hazırlanarak servis edilen yalan, çarpıtma ve uydurma haberciliği topluma boca etmek istiyorlar” dedi.

“Basına darbe yapıldı”

Savaş borazanlığına kitle temeli yaratmak için barış, demokrasi, özgürlükten yana yayın çizgisi izleyen tv ve radyo kanallarının susturulmak istendiğinin belirten HDK, “Susturmak istedikleri halkın haber alma özgürlüğüdür” diye belirtti.

Sansür ve kapatmalar suskun bir toplum yaratma amacının bir parçası olduğunu ifade eden HDK, “Kayyumlarla belediyelere el koyan, parlamentoya darbe yapan zihniyet şimdi de basına darbe yapmıştır” dedi.

"Darbe zihniyetinin ürünüdür"

Televizyon ve radyoların kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirten HDK, “Televizyon ve radyoların kapatılması darbe zihniyetinin ürünüdür. Bu uygulamalar halklarımıza, özgürlüğe ve barışa karşı 15 Temmuz darbecileri ile AKP darbecileri arasında fark olmadığını göstermiştir” diye belirtti.

Radyoların susturulması, televizyonların karartılması Türkiye’nin karanlığa doğru sürüklendiğinin göstergesi olduğunu ifade eden HDK Yürütme Kurulu, OHAL uygulamalarını kınadığını, kapatılan radyo ve televizyonların derhal açılmasını istedi.

HDK, “Darbeye, sansüre, OHAL’e karşı barış, demokrasi ve özgürlükten yana güçleri, halklarımızı kapatılan televizyon ve radyolara sahip çıkmaya, seslerine ses katmaya, her türlü demokratik tepkilerini sokaklarda göstermeye çağırıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.