HDK 6. Genel Kurulu toplandı

HDK 6. Genel Kurulu toplandı

HDK 6. Genel Kurulu Ankara’da toplandı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 6. Genel Kurulu Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleştiriliyor.

Genel kurula Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, HDP milletvekilleri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Devrimci Parti Başkanı Ufuk Göllü, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Başkanı Necla Kurul, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TTB, TMMOB, DİSK ve KESK gibi sendika ve meslek örgütü temsilcilerinin yanı sıra 800’e yakın delege katıldı.

Genel kurulda siyasi durum, örgütlenme ve önümüzdeki dönem çalışma perspektiflerini içerecek karar tasarıları görüşülerek, karar altına alınacak.

Divan seçiminin ardından, Divan adına Prof. Dr. Beyza Üstün, bir konuşma yaptı:

“Ne 12 Eylülleri, ne Sivas’ı, Maraş’ı ne de Roboski’yi unuttuk. Ne de bugün süren bu savaşa izin vermeyeceğiz, sessiz kalmayacağız”

Ardından HDK Eş Sözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel birer konuşma yaptı.

Kürkçü, “Bugün sabahın erken saatlerinde Cizre’de onlarca insanın kaldıkları evleri topa tutulmaları, 20’den fazla yaralının hastaneye götürülmeyerek, bekletilmeleri ve yıldırım planları, halklarımızın isyanları karşısında yürümüyor ayaklarına dolanıyor" dedi.

Tuncel ise, “Halk olmadan devletin bir anlamı yok, halk yaşamadan devlet yaşamaz. Yaşamın ve direnişin olduğu her yerde kadınlar var. Önümüzdeki süreçte de kadınlar merkez olma durumuyla yeni yaşamı kuracaklar. İşimiz çok ama zamanımız yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.