HDK: 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz

HDK: 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, Kürdistan’daki savaşa ve savaşla birlikte çalışma yaşamının da cendereye alınmasına karşı güçlü bir itiraz için başta Taksim olmak üzere tüm ülkede 1 Mayıs alanlarında olacaklarını açıkladı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ile HDK bileşeni kurum ve siyasi partilerden temsilciler 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına ilişkin HDK İstanbul binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, HDP il eşbaşkanları Doğan Erbaş ile Aysel Güzel, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbayda katıldı. 

Toplantıda konuşan Gülistan Koçyiğit, bu yıl “savaşa, yıkıma, köleliğe karşı direneceğiz” sloganıyla 1 Mayıs alanlarında olacaklarını söyledi. Koçyiğit, Kürdistan’da AKP ve saray eliyle bir savaş yürütüldüğünü buna paralel olarak da çalışma yaşamına dönük saldırıların da geliştiğini belirtti. Koçyiğit, “Savaşın emek alanına yansımaları da savaşın boyutu kadar derin. Kürdistan’da insansızlaştırılmaya çalışılan kentler, insanların yaşam haklarının gasp edilmesi Türkiye metropollerinde de çalışma yaşamında güvensizleştirme, özel istihdam büroları eliyle yeni bir kölelik sistemi geliştirilmeye çalışılıyor” dedi.

‘1 Mayıs’ta Taksim’deyiz’

1 Mayıs’ta başta Taksim olmak üzere alanlarda olacaklarını ifade eden Koçyiğit, hükümete de alanları işçilere yasaklama tutumundan vazgeçme çağrısında bulundu. Koçyiğit, “Alanları kapatarak işçi mücadelesini sönümlendiremediniz bundan sonra da sönümlendiremeyeceksiniz. Taksim Meydanı işçilere açılmalıdır. 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak için bütün mücadelemizi ortaya koyacağız. Taksim ısrarımızı bir kez daha belirtiyoruz. İşçi ve emekçileri savaş ve kıyım politikalarına karşı yan yana gelmeye duruşumuzu daha da sağlamlaştırmaya çağırıyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.