Hayko Bağdat’ın pasaportuna el konulması Meclis’te

Hayko Bağdat’ın pasaportuna el konulması Meclis’te

HDP’li Garo Paylan, gazeteci Hayko Bağdat’ın yurtdışından döndükten Atatürk Havaalanı’nda pasaportuna el konulmasına ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması talebiyle önerge verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, gazeteci Hayko Bağdat’ın yurtdışından dönüşte İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gözaltına alınması ve pasaportuna el konulmasına ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması talebiyle önerge veren Paylan, gazeteci Bağdat’a pasaportuna neden el konulduğuna ilişkin açıklama yapılmadığı sadece “önümüzdeki günlerde öğrenirsin zaten” denildiğini hatırlattı.

Paylan, Bakan Ala’ya şu soruları yöneltti:

* Gazetecilerin pasaportuna el konulmasının gerekçesi nedir ve hangi yasal düzenlemeye dayanıyor?

* 15 Temmuz darbe girişimin ardından pasaportuna el konulan ve konulacak kişiler kimler?

* Pasaportuna el konulan gazeteciler hakkında herhangi bir soruşturma var mı?

“Hangisi daha tehlikeli?”

Pasaportuna el konan Bağdat, havalimanında yaşadıklarını Diken’e anlatmıştı:

“İki polis beni çevirerek pasaportumu aldı. Polisler beni tanımıyordu ve mesleğimi öğrenmek istediler. Ben de gazeteci olduğumu söyledim. Bunun üzerine hangi televizyon kanalında olduğumu merak ettiler: ‘İMC TV’ dedim. Cemaat’in kanalı mı o diye sorunca, ‘Hayır. Kürtlerin kanalı. Hangisi daha tehlikeli?’ diye yanıt verdim. Gülerek, ‘Bu aralar ikisi de tehlikeli’ dediler. Hakkımda gözaltı kararı olmadığı için pasaportuma el konulduktan sonra bırakıldım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.