Hayatını kaybeden öğretmen Kotan'ın ismi okulunda yaşatılacak

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçen yıl kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden müzik öğretmeni Ahmet Kotan'ın ismi Şehit Azizhan Keskin ilk ve ortaokulunda, müzik atölyesinde yaşatılacak.

Yüksekova Şehit Azizhan Keskin ilk ve ortaokulunda müzik öğretmeni olarak geçen yıl atanan ve geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Ahmet Kotan'ın adına, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekleriyle okulda müzik atölyesi sınıfı oluşturuldu.

Müzik atölyesinin açılışına, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Açılışta konuşan Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, "6 ay önce aramızdan ayrılan Ahmet Kotan öğretmenimizi burada anıyoruz. Kendisi öğrencileri ve eğitim camiası tarafından çok sevilen bir hocaydı. Zamansız aramızdan ayrılması hepimizi derinden sarstı. Onun hatırasını yaşatmak için bu müzik atölyesini açmış bulunuyoruz. Bu atölyenin oluşumuna Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) da katkı sağladı. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

whatsapp-image-2024-03-28-at-17-27-17-001.jpeg

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise açılışta Ahmet Kotan'ın ailesine başsağlığı dileyerek, "Merhum hocamızın ailesiyle de tanışma fırsatı bulduk. Bu tür bir çalışmanın olması onları da mutlu etmiştir. Hatırasını yaşatacağımız bu güzel atölyede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hayatını kaybeden öğretmenin sevdiği parçaları öğrenci ve öğretmen arkadaşları seslendirdi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum