Hayata dönüş operasyonu: 5 kişinin ölmesinde herkese beraat kararı

Hayata dönüş operasyonu: 5 kişinin ölmesinde herkese beraat kararı

‘Hayata dönüş operasyonu’nun 399 sanıklı mahkumların yargılandığı davada 32 sanığın ölümü nedeniyle davasının düşmesine, 367 sanığında adam öldürme suçundan beraatine karar verildi.

Ümraniye Cezaevinde “Hayata Dönüş Operasyonunun” ardından operasyona maruz kalan 399 tutukluya açılan dava bugün sonuçlandı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ümraniye Cezaevi’nde 2000’deki operasyon sırasında meydana gelen olaylarda biri asker 8 kişinin ölümüne ilişkin görülen 399 sanıklı “Hayata dönüş operasyonu” davasında, yargılama sürecinde hayatını kaybeden 32 sanık hakkındaki davanın düşürülmesine, 367 sanığın da “faili gayri muayyen şekilde adam öldürmek” suçundan beraatlerine karar verdi.

Kararda, “Her ne kadar öldürme suçundan ve bu suça iştirak etmekten cezalandırılmaları talep edilmişse de yapılan yargılama neticesinde toplanılan delillerden sanıkların bu suçu işlemedikleri anlaşıldığından beraatlarına karar verildi” denildi.

Savcı bugünkü mütalaasında cinayet suçlamasının zamanaşımı nedeniyle düşmesini istedi. Mütalaada, cezaevindeki tutukluların yargılandığı davada, beş kişiyi öldürdüklerine dair bir delil bulunmadığı da ifade edildi. Ancak mahkeme, tutukluların öldürme suçunu işlemediğine karar verdi.

Tutuklulara yöneltilen “devlet malına zarar”, “isyan çıkarmak” ve “patlayıcı bulundurmak” suçları ise zamanaşımından düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.