Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e yükseldi

Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e yükseldi

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan saldırıda bir kişi daha hayatını kaybetti. Saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 43’e yükseldi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e yükseldi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu’nda yaptı değerlendirmede hayatını kaybedenlerin sayısını 43 olarak verdi.

Ala, ölenlerden 19’unun yabancı uyruklu olduğunu söyledi. Bakan, saldırının arkasında IŞİD’in bulunduğunun düşünüldüğünü de söyledi.

Bakan Ala’nın açıklaması şöyle:

“Şu ana kadar 9’u Türk olmak üzere 4’ü yabancı toplam 13 kişi gözaltına alındı, canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 kişiden birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna 3 intihar bombacısı dahil değildir. Şu anda hastanede yatan 94 kişi. Bu ölen 43 kişiden 19’u yabancıdır.” dedi.

“DAEŞ terör örgütüyle ilgili olarak bugüne kadar 5 bin 310 kişi gözaltına alınmış, bunlardan bin 654’ü tutuklanmıştır. Sadece 2016 yılında bin 654 kişi gözaltına alınmıştır, bunların 791’i yabancı uyrukludur ve gözaltına alınanların 663’ü tutuklanmıştır. Tutuklananların 371’i yabancı uyrukludur.”

28 Haziran’daki saldırıda ağır yaralanan ve Bahçelievler’de özel bir hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Merve Yiğit, tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirmişti.

İsimler

Saldırıda hayatını kaybedenlerden kimlikleri belirlenenler şöyle:

Çağlayan Çöl, Mustafa Bıyıklı, Erol Eskisoy, Sıddık Turgan, Ferhat Akkaya, Ertan An, Ali Zülfikar Yorulmaz, Serkan Türk, Göksel Kurnaz, Özgül İğde,Mahmut Mert, Sıdık Peçenek, Umut Sakaroğlu, Hüseyin Tunç, Ercan Sebat, Ethem Uzunsoy, Tevfik Yusuf Haznadaroğlu, Mahmut Çizmecioğlu,Adem Kurt, Habibullah Sefer, Murat Güllüce, Abdurrahman Abdullah İbedullah,Muhammed Eymen Demirci, Gülşen Bahadır, Fathı Bayoudh, Mukhiddinov Samat, Salar Davudi Kohnehshahrı, Taher Misfir Almalki, Nısreen Hashem Shammad, Vafika Ali Bilal, Larysa Tsybaklova, Kerime Amiri,Meryem Amiri, Zehra Amiri, Hüda Amiri, Abdulhekim Bugda, Mustafa Hüsham Saeed, Merve Yiğit.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.