Havalar soğudu, aktara ilgi arttı

Havalar soğudu, aktara ilgi arttı

Havaların soğumasıyla birlikte yurttaşlar, grip, farenjit ve boğaz hastalıklardan korunmak için bitkisel ürünlerin satıldığı aktarı tercih ediyor.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte başta grip, bronşit, farenjit, boğaz ve bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar baş gösteriyor. Bu tür hastalıkların tedavisi için yurttaşlar genellikle modern tıbbın ürettiği çözümlerin yanında bitkisel çaylar ve ürünler tüketerek şifa bulmaya çalışıyor. Bu nedenle havaların soğumasıyla bitkisel çay ve ürünlerin satıldığı aktarlara yoğun ilgi gösteriliyor. 

2 yıldır aktar olan Fatma Öner, bitkisel çayların, ürünlerin faydalarını nasıl tüketmeleri gerektiğini, kışın hangi bitkilerin tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.

'Kışın bitkisel ürünler tüketilmeli'

Türkiye'nin her yerinden bitki çeşitlerinin burada bulunduğunu ve ayrıca müşterilerinin istedikleri ürünleri de getirdiklerini belirten Öner, "Kışın gelmesiyle birlikte çeşitli hastalıkların arttı. Grip olan yüzlerce insan bize gelip bitki çaylarını alıyor. Özelikle de karışık kış çayı, zencefil, zerdeçal, kuşburnu ve hatmi gibi bitkilerden üretilen çayların gribe karşı güçlü bir antibiyotik etkisi var bunlar kış aylarında bol tüketildiğinde beden hastalıklara karşı daha dirençli olur" dedi.

Bitkisel ürünlere ilgi yoğun

İnsanların bitkisel ürünlere yoğun ilgi duyduğunu ifade eden Öner, sadece bitkisel çaylar değil çeşitli bitkisel macunlarında çocukların gelişmesinde, kilo alımında, çeşitli bedensel rahatsızlıklarda iyileştirici özelliğinin olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.