Hatip hastaneye kaldırıldı

Hatip hastaneye kaldırıldı

Hakkari'de gözaltına alınarak götürülen çocuk ve onu kurtarmaya çalışan annesi, hastanede tedavi altına alındı.

Ahmet Türk'e yapılan saldırıları kınamak için BDP tarafından yapılan basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinde olaylar çıkmıştı.

Bu sırada eski Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt'un 14 yaşındaki oğlu Hatip Kurt okuldan döndüğü sırada polisler tarafından gözaltına alındı. Annesi Güllü Kurt'un tüm çabalarına rağmen polisin götürdüğü Hatip Kurt, daha sonra annesi ile birlikte hastaneye götürüldü.

Polisin kendisini de tartakladığını iddia eden 5 çocuk annesi Güllü Kurt, "14 yaşındaki çocuğum Hatip Kurt okulda dönüyordu. Ben de kendisini almak için gittim. O sırada olaylar çıktı. Bir baktım çocuğumu polisler almışlar. Çocuğumu kurtarmak için polise yalvardım, ancak vermediler. Beni ve çocuğumu hastaneye getirdiler. Yine hastaneye getirilişimizde bile beni tartaklayıp hakaret ettiler. Çocuğum şu anda hastanede tedavi görüyor" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış ve beraberindeki partililer de çocuğu ve annesini hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Bu sırada hastaneye giren çevik kuvvet polisleri ile partililer arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

40814

40815

40816