Hatip Dicle'den 'öz yönetim' açıklaması

Hatip Dicle'den 'öz yönetim' açıklaması

Doğu ve Güneydoğu'da 'öz yönetim' ilanlarıyla başlayan sokağa çıkma yasakları, çatışmalar artarken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) olağanüstü kongre kararı aldı.

DTK bünyesinde bulunan yaklaşık 1000 sivil toplum örgütü temsilcisi, 26-27 Aralık’ta Diyarbakır’da olağanüstü kongreyi toplayacak.

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Hürriyet’ten Rıfat Başaran'a yaptığı değerlendirmede, “Öz yönetim demek kopuş mudur, ne anlam taşıyor, bunlar tartışılacak” dedi. Dicle özetle şunları söyledi:

“DTK, HDK, HDP ve DBP olarak bir araya geldik ve ‘acaba bu kaostan çıkış yolu olarak tekrar görüşmelerin başlaması, tekrar diyalog ortamının doğması ve kaostan çıkmak için ne yapılmalı’ diyerek yeni bir tartışma başlatmak istedik. DTK kongresinin asıl amacı da bu soruya yanıt aramak ve bir öneri paketi veya bir deklarasyonla çözüm formülümüzü kamuoyuyla paylaşmak. Durup seyirci kalamayız. Biz bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Hem öz yönetimden ne anladığımız konusu tartışılacak. Yayınladığımız deklarasyondan sonra bazı tartışmalar da son bulabilir. Öz yönetim demek kopuş mudur, ne anlam taşıyor, devlete yaklaşım nedir? Öz yönetim devleti yok sayan bir politika değil. Yaptığımız bu toplantının ardından herkes birbirini iyi anlayacak. Çünkü, ‘Bu koparılan fırtınaya değer miydi’, buna açıklık kazandırılması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.