Hasta tutsak Özelmalı'nın özgürlüğü istendi

Hasta tutsak Özelmalı'nın özgürlüğü istendi

İHD Adana Şubesi, Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde bulunan hasta tutsak Kemal Özelmalı'nın özgürlüğünü istedi.

İHD Adana Şubesi, Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 51 yaşındaki wenicke korsakof hastası Kemal Özelmalı'nın serbest bırakılması için Seyhan ilçesinde bulunan İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. "Hasta mahpuslara özgürlük" pankartının açıldığı eylemde sık sık "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "Hasta tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı. Eylemde basın açıklamasını İHD Adana Şubesi Cezaevi Komisyonu üyesi Nejat Okay yaptı. 

Ceza İnfaz Kurumu'nun "Hükümlünün hastalığının hayatı için kesin tehlike teşkil ettiğinde ceza infazları ertelenir" maddesini hatırlatan Okay, buna rağmen Adli Tıp Kurumu'nun (ATK ) araştırma hastanelerinden gelen sağlık raporlarını ciddiye almayarak adeta araştırma hastanelerinin amiri gibi davrandığını, dolayısıyla tarafsızlığını da yitirdiğini belirtti.

Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 51 yaşındaki wenicke korsakof hastası Kemal Özelmalı'nın artık hiçbir şey hatırlamadığını dile getiren Okay, Özelmalı'nın cezaevinde olduğunu bile unuttuğunu, buna rağmen 2 kez götürüldüğü Ankara ATK'dan sağlam raporu verilerek gönderildiğini ifade etti. Okay, Ankara ATK'da Özelmalı'ya "Nereden geldin" ve "Ona kadar say" sorularının sorulduğunu, Özelmalı'nın ise "Adana'dan geldim" demesiyle sağlam raporu verildiğini söyledi.

Yapılan basın açıklamasının ardından İHD üyeleri beş dakikalık oturma eylemi ile açıklamalarına son verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.