Hasta tutsağın ailesi İHD'ye başvurdu

Hasta tutsağın ailesi İHD'ye başvurdu

75 yaşındaki hasta tutsak Mehmet Zeki Sayak'ın ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'ne başvuruda bulunarak, Sayak'ın tahliye edilmesi için yardım istedi.

Karlıova ve köylerinde Eylül 2012'de yapılan operasyon sonucunda tutuklanan Mehmet Zeki Sayak'ın durumuna dikkat çekmek için eşi Şemame Sayak ve oğlu Hikmet Sayak, İHD Bingöl Şubesi'ne başvuruda bulundu. Sayak'ın, Hasanova köyünün Burmataş (Xışxışok) mezrasında yapılan operasyon kapsamında 40 kişiyle beraber gözaltına alınarak tutuklandığını belirten Hikmet Sayak, babasının Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu, ayrıca kardeşinin de aynı cezaevinde bulunduğunu ifade etti. 

Babasının 75 yaşında ağır hasta olduğunu ifade eden Sayak, "Babam, ileri derecede şeker hastası, eklem rahatsızlıkları var, psikolojik sorunları var. Yaşlı ve hasta olan babamın serbest bırakılmasını istiyorum" dedi. Şemame Sayak ise "Oğlum Savaş ve eşim Mehmet Zeki Sayak suçsuz yere tutuklandılar. Oğlum öğrenciydi. Eşim de yaşlı, hasta ve kendi halinde biriydi. Gizli tanık ifadesiyle gözaltına alınarak tutuklandılar. Bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz" dedi. 

Ailenin sorunlarını dinleyen İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Can da İHD olarak gizli tanık beyanlarına dayanarak yaşanan hukuksuz tutuklamaların takipçisi olacaklarını dile getirdi. Dernek olarak ailenin başvurusunu aldıklarını ifade eden Can, "Mehmet Zeki Sayak'la beraber bütün hasta tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz. Dernek olarak başvuruyu aldık, gerekli yazışmaları ve hukuki adımları atacağız" diye belirtti. 

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.