Hasan Cemal Özgür Gündem'de nöbette

Hasan Cemal Özgür Gündem'de nöbette

Özgür Gündem gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği nöbetini devralan Hasan Cemal, Kürt gazetecilerin ateş altında çalıştığını söyledi.

Soruşturma ve davalarla hedef alınan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasının 43’üncü gününde Genel Yayın Yönetmenliği görevini gazeteci Hasan Cemal devraldı. Gazetenin haber toplantısına katılan Cemal, gündemdeki başlıkları değerlendirdi. Toplantıda Cemal, gazetecilik deneyimleri paylaştı.

‘ÖYLE BİR KORKU YARATILDI Kİ…’

Özgür Gündem gazetesinin her dönem hedef alındığını ve hep zor dönemlerden geçtiğini belirten Cemal, “Haber merkezlerinde gerçek haberler çöpe atılıyor. Öyle bir korku yaratıldı ki... İktidarın istediği haberi yapmadığınız zaman ya hapistesiniz ya da soruşturmalıksınızdır” dedi.

Kürt gazeteciler üzerinde artan iktidar baskısına ve saldırılara da dikkat çeken Cemal, “Böyle bir dönemde hem Özgür Gündem çalışanlarına hem de Kürt gazetecilere Allah kolaylık versin. Ateş altında çalışıyorsunuz. ’90’larda bile böyle değildi baskılar. İyi bir dönemi yaşamıyoruz gazeteciler olarak” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.