Harry Potter'ın yeni oyuncuları belli oldu

Harry Potter'ın yeni oyuncuları belli oldu

Merakla beklenen Harry Potter ve Lanetli Çocuk adındaki iki perdelik oyunun başrol oyuncuları belli oldu.

JK Rowling'in kitaplarından 19 yıl sonrasında geçen oyunda Harry Potter'ı, halen Londra'da Guys and Dolls müzikalinde oynayan Jamie Parker canlandıracak.

Rowling'in yeni bir öyküsüne dayanarak Jack Thorne tarafından yazılan oyunda Harry Potter, işyerinde aşırı çalışan üç çocuklu bir baba olarak görülüyor.

Oyunda Hermione Granger rolünü Swaziland doğumlu Noma Dumezweni, Ron Weasley rolünü de Paul Thornley üstlendi.

Ancak Harry Potter filmlerde Emma Watson'un canlandırdığı Hermione Granger'ın yetişkin hali için siyah bir oyuncunun seçilmesi tepkilere neden oldu.

Harry Potter'ın yaratıcısı JK Rowling bunun üzerine Twitter hesabından yayınladığı mesajında "kahverengi gözler, kıvırcık saçlar ve parlak zeka. Kitaplarda beyaz ırktan söz edilmiyor" diyerek, oyuncu seçimine destek verdi.

Dumezweni 2005'te "A Raisin in the Sun" adlı oyundaki rolüyle İngiltere'de tiyatronun en önemli ödüllerinden sayılan Olivier ödüllerinde "en iyi yardımcı oyuncu" ödülüne layık görülmüştü.

Harry Potter ve Lanetli Çocuk'un ön gösterimi 7 Haziran'da Londra'da yapılacak.

30 Temmuz'da tüm seyircilere kapılarını açacak olan oyunun diğer oyuncuları ise henüz seçilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.