Halka ücretsiz 100 bin yerli sebze fidesi dağıtılacak

Halka ücretsiz 100 bin yerli sebze fidesi dağıtılacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı, yerel ekonomiyi güçlendirme çalışmaları çerçevesinde domates, patlıcan ve biberden oluşan 100 bin yerli sebze fidesini belirlenen mahallelere ücretsiz olarak dağıtacak.

Yerel ekonomiyi geliştirme çalışmalarını devam ettiren Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı,Mardin kent merkezi ve ilçelere bağlı belirlenen mahallelere Büyükşehir Belediyesi serasında yetiştirilen 80 bin domates, 15 bin biber ve 5 bin patlıcan fidesi olmak üzere toplam 100 bin yerli fideyi ücretsiz olarak dağıtacak.  Tarımsal kalkınmayı güçlendirme çalışmalarını belirli program ve projeler çerçevesinde sürdürdüklerini belirten Yerel Ekonomi Güçlendirme Daire Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Mizgin Aktaş,  daha önce mahallelerde toplanan tohumların serada yetiştirildiğini söyledi.

Tohumların sera koşullarında tavalara yerleştirilip iki hafta çimlendirildiğini aktaran Aktaş “ Çimlendirilip toprak üstüne çıkan tohumlar daha sonra viyollere (plastik fidelik) dağıtıldı. Bildiğiniz gibi halkımız bunların üretimini yaparken fideleri dışardan ücretli bir şekilde almak zorunda kalıyordu. Bizlerde bunun önüne geçmek ve bir nebze olsun halkımıza ekonomik destek sunmak amacıyla tohumları seramızda toplayarak, çimlendirip viyollere dağıttık" dedi.

Aktaş, yetiştirilen patlıcan, domates, biber, sivri biber, acı ve tatlı olmak üzere turşuluk ile salçalık biber fideleri, Nisan 15 ile 20 tarihleri arasında 10 ilçede belirlenen mahallelerde halka dağıtılacağını söyledi.

Projenin her yıl tekrarlanacağını kaydeden Aktaş, halka dağıtılan fidelerin kayıt altına alınacağını ve bu sayede bir sonraki yıl o kişilerden tekrar tohum alınacağını vurguladı.  Aktaş, fidelerin bir kısmının da belediye serasında yetiştirileceğini ve buradan da tohum elde edileceğini aktardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.