Haliç Üniversitesi'nde 8 işçi işten çıkarıldı

Haliç Üniversitesi'nde 8 işçi işten çıkarıldı

Çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen Haliç Üniversitesi'ndeki işçilerden 8'i okul yönetimi ile çözüme ulaşmak için yaptıkları görüşme sonrası işten çıkarıldı.

Haliç Üniversitesi Sütlüce kampusunda çalışan ve iki aydır maaşları ödenmeyen temizlik işçileri, maaşlarının ödenmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebi ile eylem yapacaklarını sosyal medya aracılığı ile duyurdu. Duyurunun ardından okul yönetimi ile bir grup işçi sorunu çözüme kavuşturmak için görüşme yaptı. Ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmadığı gibi görüşmeyi yapan 8 işçi okul yönetimi tarafından işten çıkarıldı.

Haliç Üniversitesi'nde yaşanan bu durumun sadece temizlik işçilerinin maaşları ile sınırlı olmadığı aynı zamanda idari personelin, öğretim görevlilerinin, güvenlik elemanlarının da üç aydır maaşlarının düzenli şekilde ödenmediği belirtildi.

Öte yandan üniversitede çalışan birçok akademisyenin de baskılar nedeni ile istifa ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.