Halep'te muhalifler yeni saldırı başlattı

Halep'te muhalifler yeni saldırı başlattı

Suriye'nin en büyük ikinci kenti Halep'te çatışmalar tekrar şiddetlendi. Suriye ordusunun ilerleyişi nedeniyle son ikmal yolunu kaybeden muhalif gruplar, kent merkezine doğru yeni bir harekat başlattı.

Günün erken saatlerinde başlatılan harekatta muhalif grupların yüzlerce havan topu atışı yaptığı ve Halep'in batısında çok şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Muhalif gruplara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, toplamda 300'ün üzerinde havan topunun atıldığını aktardı.

Suriye devlet televizyonu havan topu atışları nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda da yaralı olduğunu belirtiyor. Halep'teki muhaliflerin son harekatı ordunun Castello yolu olarak bilinen ve Türkiye'ye açılan ana hattı kontrol eden ikmal yolunu ele geçirmesinin ardından geldi.

Halep'in muhaliflerin kontrolünde bulunan ve Suriye ordusu tarafından kuşatılan doğu bölgelerinde yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. Başlatılan harekatta muhalifler şu ana kadar önemli bir ilerleme sağlayabilmiş değil.

Gözlemevi, Suriye savaş uçaklarının muhalif mevzilerini yoğun hava saldırılarıyla vurduğunu aktarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.