Halep’te halka kenti terk etme çağrısı

Halep’te halka kenti terk etme çağrısı

Suriye ordusu Halep halkını ve silahlı grupları kenti terk etmeye çağırdı. Ayrıca kente yönelik saldırıların azaltılacağı duyuruldu. Suriye’de çatışmalara rağmen diplomatik çabalar da devam ediyor.

Suriye ordusu Halep'in doğusunda yaşayan halka ve silahlı gruplara kenti terk etme çağrısında bulundu. Suriye ordusunun çarşamba akşamı yayınladığı bildiride, kentte kalanların "kaçınılmaz kadere” teslim olacağı ifadesi yer aldı.

Bildiride, kentin kuzeyinde silahlı grupların ihtiyaçlarını karşılayabileceği bütün yolların kapatıldığı belirtildi. Bunun yanı sıra ordunun kentte silahlı grupların bulunduğu yerleri ve silah depolarını bildiği kaydedildi. Bildiride silahların bırakılıpp, kentin terk edilmesi çağrısında bulunuldu.

Suriye'de rejime bağlı birlikler, Rus askeri güçlerinin desteğiyle günlerdir Halep'te saldırılar düzenliyor. Ancak Suriye ordusu bu bildiriyi yayınlamadan önce insani yardımların kolaylaştırılması için Halep'teki saldırıları azaltacağını duyurdu.

Ordudan çarşamba günü yapılan açıklamada, kara ve hava saldırılarının sayısının azaltılacağı belirtildi. Fakat ordunun neden saldırıları azaltacağına dair bilgi verilmedi. Açıklamada, Suriye'deki "askerî kuvvetlerin Halep'te elde ettiği başarılara” dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.