'Halay'a 10 ay hapis cezası

'Halay'a 10 ay hapis cezası

Batman Üniversitesi öğrencisi Z.K.'ye, Oramar şarkısına alkışla eşlik edip ve halay çekerek "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla 10 ay hapis cezası verildi.

BATMAN - Batman Üniversitesi Kampüsü'nde 2008 yılında anadilde eğitim için yapılan oturma eyleminin ardından çalınan Oramar şarkısına alkış çalarak eşlik ettiği ve halay çektiği belirtilen üniversite öğrencisi Z.K. hakkında "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme heyeti, 3 yıl süren davanın ardında verdiği kararın gerekçesini açıkladı. Z.K.'nin avukatlarına ulaşan gerekçeli kararda, çekilen görüntü ve fotoğraflarda Oramar şarkısına alkışla eşlik eden ve halay çeken Z.K.'nin "Örgüt propagandası" yaptığına kanaat getirildi. Mahkeme heyeti, Z.K.'ye Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) "örgüt propagandası yapmak" suçunu düzenleyen 7/2 maddesi uyarınca 10 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Sadece halay çektiği için verilen 10 aylık hapis cezasının çok ağır olduğunu belirten Z.K.'nin avukatları, kararı temyize götüreceklerini söyledi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum