Hakkari'ye atanan öğretmenlere seminer veriliyor

Hakkari'ye atanan öğretmenlere seminer veriliyor

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 Şubat döneminde kente atanan öğretmenlere yönelik “Anadolu’da Çok Kültürlülük, Kaynakları ve Eğitime Yansımaları Semineri” başlattı.

HAKKARi - 31 Ağustos tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayan Seminere Hakkari Merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerine atanan 367 öğretmen katıldı.

Açılış konuşması Hakkari Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kızılkaya tarafından yapılan seminerde aday öğretmenlere Hakkari'deki genel öğretmen durumu hakkında bilgi verildi.

Seminerde öğretmenlere hayatın her alanında öğrencilerine,vatandaşlık, demokrasi kültürü, farklılıklara saygı, çoğulculuk ve insan haklarına saygıyı öğretmeleri gerektiğini vurgulayan Kızılkaya; Hakkari yöresinin yetiştirdiği Ahmedi Xani, Feqiyê Teyra, Seyyit Taha gibi şahsiyetlerin barış ve hoşgörünün mimarları arasında yer aldığı mesajını verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ise  Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizce olarak 'Hoş geldiniz' diyerek seslendiği aday öğretmenlere öğretmenlik mesleğinin önemi ve insan yaşamındaki etkisinden söz ederek öğretmenlerin aynı zamanda birer model olduklarını kaydetti.

Durgun, Hakkari genelinde örgün eğitime devam eden öğrenci sayısının yaklaşık olarak 74 bin olduğunu, bu öğrencilerin kaliteli, bilinçli ve fedakâr öğretmenler sayesinde hayatı tanıyacaklarını ve yükseleceklerini ifade etti ve göreve yeni başlayacak olan öğretmenlere başarılar diledi.

İlk haftası; Yerel örf, adet ve gelenekler, Hakkari İli’nin demografik, ekonomik ve aşiret kültürü ile aile yapısı, aile içindeki rol dağılımı ve kadın erkek ilişkileri konuları ile devam edecek olan seminerin  ikinci haftasında ise; öğretmenlerin öğrenci velileri ile daha rahat iletişim kurabilmeleri için Kürtçenin Kurmançi lehçesinde; alfabe, selamlaşma, hal hatır sorma, ad ve memleket sorma,  bu sorulara cevaplar verme, vedalaşma, sayılar, saatler ve zaman gibi günlük hayatta sıkça karşılaşılan pratik bilgiler öğretilecek.

Seminer 09 Eylül Cuma günü sona erecek. 

e2-039.jpg

e1-040.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.