Hakkari'nin taşınmasına karşı faaliyetler sürüyor

Hakkari'nin taşınmasına karşı faaliyetler sürüyor

Başbakan'ın, Hakkari’nin Yüksekova’ya taşınacağı şeklindeki açıklamasının yankıları devam ederken, Hakkari’nin taşınmasına karşı kurulan platform da çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hakkari ve Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre ilçelerine taşınacağı yönündeki açıklamasının yankıları devam ederken, Hakkari’nin taşınmasına karşı kurulan ve aralarında kentin sivil toplum örgütü temsilcileri ile kanaat önderlerinin bulunduğu platform da taşınmaya karşı lobicilik faaliyetlerini sürdürüyor.

Daha önce basın açıklaması yapıp valiliğe yürüyüş yapan platform adına kurulan sekreterya bugün kentteki basın mensupları ile bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sekreterya adına açıklama yapan Hakkari Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahirhan Taş; Hakkari ve Şırnak’ın taşınması tartışmalarının bir haftayı aşkın bir süredir gündemi meşgul eden önemli konuların başında geldiğini söyledi.

"HAKKARİ BİR ANDA YOK OLACAK"

Hakkari halkı olarak bu taşınma işini kesinlikle doğru bulmadıklarını ifade eden Taş, bu kararın Hakkari için hiçbir faydasının olmadığını, kararın hayata geçmesi durumunda bin yıllık mazisi olan, tarihsel bir misyonu olan kadim kent Hakkari’nin bir anda yok olması anlamına geleceğini belirtti.

"XANİ, TEYRAN VE BATEYİ'NİN KEMİKLERİ SIZLAYACAK"

Taş, Hakkari’nin bu güne kadar bölgede çeşitli medeniyetlere ev sahipli yapmış, bir kültür ve medeniyet şehri olduğunu ifade ederek, “Hakkari’nin Yüksekova ilçesine taşınması durumunda inanıyorum ki başta Şeyh Ahmedî Xanî, Feqîyê Teyran ve Mela Hüseynî Bateyî gibi atalarımızın kemikleri sızlayacaktır.” dedi.

"ARTVİN, GÜMÜŞHANE, BARTIN VE BAYBURT'U DA TAŞIYIN"

Taşınma kararının hayata geçmesi ile birlikte Hakkari’nin büyük bir ekonomik yıkımda karşı karşıya kalacağının altını çizen Taş; bunun da zaten yoksul olan Hakkari’nin daha da yoksullaşması anlamına geleceğini ve kentte büyük göçlere yol açacağı uyarısında bulundu.
Coğrafyanın Hakkari’nin gelişmişliğinin önünde bir engel olmadığını kaydeden Taş, Yüksekova’nın il olmasına karşı olmadıklarını kararın güvenlik eksenli alınmış bir karar olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Eğer ki coğrafyayı Hakkari’nin gelişmesinin önünde engel görüyorlarsa bunun bir sürü örneği var. O zaman Artvin’i, Bartın’ı, Gümüşhane’yi ve Bayburt’u Trabzon’a bağlasınlar. Dolayısıyla bu karar coğrafik bir karar değildir. Tamamen güvenlik eksenli bir karardır ve politika sonucudur. Biz Türkiye’deki bütün meselelerin çözüm yerinin meclis olduğunu düşünüyoruz. Bölgede yaşanan vahim olaylar gerçekten bizi derinden üzüyor. Biz çözümün mecliste olduğuna inanıyoruz. Çünkü meclis 78 milyon insanımızın iradesidir”

"İMZA KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ"

Hakkari’nin taşınma kararının ortadan kaldırılması için Ankara’da da bir sekreterya oluşturduklarını ifade eden Taş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talebinde bulunduklarını belirterek, “Hükümet nezdinde de girişimlerde bulunacağız. Sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu bir heyet yakında Ankara’ya gidecek. Yerelde de bir imza kampanyası başlatmayı planlıyoruz. Tüm halkımızı yarın başlayacak olan bu imza kampanyasına sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi. 

1-20160125154539.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum